Tablet

sQula op je tablet
Tijdens het zoeken voor een leuke educatieve app voor leerlingen kwamen we de app 'sQula' tegen. We vonden hem zo leuk en leerzaam dat ik hem even wilde delen met jullie. De app, die overigens ondersteund wordt door CITO, bestaat uit een bordspel, wat je kunt spelen met 2 tot 6 spelers van het niveau groep 4 t/m 8, vmbo-gt, vmbo-bk, havo/vwo of ouder. Dit kun je per speler instellen. Je krijgt dus altijd een vraag gesteld op je eigen niveau. 

Wanneer je aan de beurt bent, wordt er gegooid met de dobbelsteen. Dit doet de app voor je. Je kunt met je pion alle kanten op op het bord. Zet je drie stappen vooruit, kun je kiezen uit een geschiedenis vraag. Zet je drie stappen naar links, krijg je een rekenvraag en naar rechts een spelling vraag. Per vakgebied staat het aantal punten wat je bij die vraag kunt verdienen. Degene die uiteindelijk aan het eind de meeste punten heeft, wint. 


 

Draw Something!

Draw Something! Zo fanatiek als dat gespeeld wordt, kinderen leren er makkelijk 10 nieuwe (Engelse) woorden per dag mee, alleen 'maar' met een spelletje.

Met het spelen van draw something is het de bedoeling om tekeningen van elkaar te raden door het maken of vormen van een woord met de gegeven letters. Er worden dus bij een gemaakte tekening letters aangeboden die je moet verleggen tot het juiste Engelse woord. Niet alle letters worden gegeven. Je zult dus de gegeven letters op de juiste plek moeten plaatsen en de ontbreekende letters moeten toevoegen.

Het spel lijkt op Pictionary alleen dan in de moderne, technische vorm.

 

Hoe pas je dit toe in de les?

Aan de hand van een tablet of smartphone kun je dit spel als app downloaden. Je moet zorgen voor 2 van deze technische apparaten. Want 1 leerlining tekent en de ander raad het woord en andersom.

Leerlingen zijn zo dus bezig, op een speelse manier, met het uitbreiden van hun Engelse woordenschat.

Je kunt er ook een competitie vorm van maken om dat je bij dit spel moeilijkheidsgraden kunt kiezen en dan ook nog voor een antwoord munten verdient. Deze kun je in een lijst bijhouden en er een competitie van maken.

 

Thuis kunnen de leerlingen dit spel ook downloaden en al tekenend de Engelse woorden oefenen.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb